top of page

Trouwen 2020 & corona

Begin van dit jaar horen wij voor het eerst over corona en iedereen denkt dat gaat onze deur wel voorbij. Maar dan is het maart 2020 en ziet er allemaal heel anders uit, handen schudden mag niet meer, iedereen krijgt het advies zoveel mogelijk thuis te werken en thuis te blijven, winkels gaan dicht, horeca gaat op slot, scholen sluiten, mensen worden ontslagen en de wereld staat op zijn kop.


2020 een jaar waarin het veel bijzondere data zijn dus ook heel veel data om te trouwen, een druk jaar voor vele trouwambtenaren.


Maar dan komt corona om de hoek kijken. Vanaf 19 maart zijn gezelschappen groter dan 100 personen niet meer toegestaan, de mensen ook nog eens anderhalve meter afstand van elkaar nemen.

Dit is toch wel heel erg lastig want is de locatie wel groot genoeg om dat te doen en wat denk je van het feest je wil toch ook dansen of het bruidspaar feliciteren.

Iedere gemeente heeft zijn eigen beleid, de ene gemeente geeft het advies de trouwdag te verplaatsen en als een bruidspaar het huwelijk door wil laten gaan dit alleen met getuigen te doen, zonder speech, kort en bondig. De ander gemeente zegt dat alles gewoon kan doorgaan en dat terwijl alle horeca is gesloten. Waarom kan iedere gemeente zelf bepalen wat er wel/niet mag of kan. Dan is de ene gemeente coulant met het verplaatsen van de trouwdag terwijl de andere gemeente daar moeilijk over doet of administratiekosten berekend.

Op gemeentehuizen worden alle vergaderingen afgelast, afspraken worden verzet, gemeente medewerkers moeten vanuit huis gaan werken, mensen wordt gevraagd zo min mogelijk naar het gemeentehuis te komen en zo kan ik nog wel even doorgaan. En wij kunnen met grote gezelschapen het risico lopen of krijg je de reactie “je kan toch nee zeggen”, maar dat doe je niet, wij trouwambtenaren nemen ons werk serieus, je laat een bruidspaar niet steunen op het laatste moment. Wij voelen ons verantwoordelijk voor een mooie ceremonie.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
bottom of page